فهرست مطالب

مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید حسامی، ابراهیم حسامی، محمد قلی پور گودرزی صفحات 1-22
    بتن آسفالتی یک ماده خودترمیم است و هنگامی که در معرض دوره های استراحت قرار می گیرد، قادر است به‏صورت خودکار خرابی ها را ترمیم نماید. ترمیم بتن آسفالتی، بهبود مقاومت و سفتی آن، به دلیل بسته شدن ترک های داخلی، می باشد. با این حال، میزان ترمیم در دمای محیط، به ویژه در دمای کم، آهسته است و نمی توان جریان ترافیک روی جاده را برای رسیدن به ترمیم کافی مسدود نمود. علاوه بر این، خودترمیمی بتن آسفالتی به‏طور قابل توجهی به دما وابسته است و هنگامی که روسازی در معرض دمای بیشتر قرار گیرد، میزان ترمیم افزایش می یابد. در این تحقیق، به منظور افزایش ظرفیت خودترمیمی بتن آسفالتی از طریق افزایش دما، فرایند گرمایش ماکروویو استفاده شد. به منظور افزایش بازدهی گرمایش توسط ماکروویو، مقادیر مختلف فیبر کربن و الیاف آهن به مخلوط آسفالتی اضافه شد. طبق نتایج آزمایش تعیین نوع و درصد الیاف بهینه، مشخص گردید که نمونه های حاوی فیبر کربن بازدهی بهتری نسبت به نمونه های حاوی الیاف آهن دارند. همچنین، درصد بهینه فیبر کربن برابر 2/0 درصد وزن کل مخلوط آسفالتی به‏دست آمده است. علاوه بر این، به منظور بررسی فرایند خودترمیمی در مخلوط آسفالتی، نمونه های ساخته شده تحت آزمایش تعیین عمر خستگی، آزمایش دوام کانتابرو و آزمایش مقاومت کششی غیر مستقیم قرار گرفتند. نتایج آزمایش‏ها نشان داد که اعمال گرمایش سبب افزایش میزان ترمیم عمر خستگی و مقاومت کششی می گردد و نمونه های تخریب شده می توانند بخشی از خصوصیات از دست رفته خود را بازیابند. همچنین،، با افزایش دمای گرمایش، میزان ترمیم افزایش می یابد. علاوه بر این، مشخص گردید که گرمایش نبایستی خیلی دیر اعمال گردد. نتایج آزمایش دوام کانتابرو نشان می دهد که چنانچه در بین دوران ها گرمایش اعمال گردد، به‏دلیل افزایش چسبندگی میان قیر و سنگدانه، شاهد کاهش جدایی سنگدانه خواهیم بود.
    کلیدواژگان: خود ترمیمی، گرمایش ماکروویو، مخلوط آسفالتی، فیبر کربن، الیاف آهن
  • سجاد مسعودی، مهدی ابطحی، احمد گلی خوراسگانی صفحات 23-42
    با توجه به اصل توسعه ی پایدار و نگرانی های زیست محیطی ناشی از آلودگی هوا و همچنین گسترش روزافزون پروژه های عمرانی و محدود بودن معادن سنگی، کاهش دمای ساخت مخلوط های آسفالتی و استفاده از مصالح جانبی به عنوان جایگزین مصالح سنگی امری اجتناب ناپذیر می باشد. در این پژوهش، عملکرد بلندمدت مخلوط های آسفالتی گرم حاوی سرباره فولاد مورد بررسی قرار گرفته است. از سنگدانه های آهکی و سرباره ی فولاد کوره ی قوس الکتریکی به عنوان مصالح مصرفی و همچنین از ساسوبیت به عنوان ماده ی افزودنی ساخت آسفالت گرم استفاده شده است. با استفاده از 5/1 درصد ساسوبیت نسبت به وزن قیر، دمای ساخت و تراکم مخلوط های آسفالتی °C20 کاهش یافته است. برای شبیه سازی پیرشدگی کوتاه مدت و بلندمدت نمونه های آسفالتی به ترتیب از استانداردهای AASHTO R35 و AASHTO R30 استفاده گردیده است. ساسوبیت با استفاده از همزن معمولی و همزن برش بالا با قیر مخلوط شده و تست های سنتی و شارپ انجام شده روی آن ها حاکی از عدم حساسیت ساسوبیت نسبت به شرایط اختلاط می باشد. به منظور بررسی عملکرد نمونه های آسفالتی، از تست های مقاومت مارشال، مدول برجهندگی، مقاومت کششی غیرمستقیم، حساسیت رطوبتی و خزش دینامیک استفاده شده است. در نهایت، رشد کمی نتایج هر کدام از نمونه ها نسبت به آسفالت داغ آهکی ارائه گردیده است. به طور کلی، استفاده از سرباره به عنوان جایگزین مصالح آهکی، حساسیت بیشتر مخلوط های آسفالتی نسبت به پیرشدگی را موجب شده است. همچنین، نمونه های آسفالتی داغ در مقایسه با مخلوط های آسفالتی گرم، نسبت به پیرشدگی از حساسیت بیشتری برخوردار می باشند. با توجه به این که مخلوط های آسفالتی گرم حاوی سرباره فولاد کوره قوس الکتریکی، نسبت به سایر مخلوط های آسفالتی، عملکرد کوتاه مدت و بلندمدت بهتری از خود نشان داده اند، استفاده از آن ها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آسفالت گرم، ساسوبیت، سرباره فولاد، پیرشدگی، عملکرد بلندمدت
  • سروش صفاخواه، علی خیرالدین، سید مهدی زهرایی، حسین رحامی صفحات 43-61
    امروزه، استفاده از الگوریتم‏های فراابتکاری به طور گسترده ای در جهت شناسایی آسیب در سازه ها استفاده می شود. در حالی که در این مقاله سعی شده به دور از این الگوریتم‏ها و صرفا از روش‏های کلاسیک و ریاضی بهینه یابی که درک فیزیکی بهتری به ما می دهند استفاده شود.در این مقاله، روش جدیدی برای تشخیص آسیب های محیطی ایجاد شده در پایه های پل‏ها به صورت مسئله معکوس پیشنهاد شده است. در این روش،در ابتدا، با توجه به یک سناریوی مشخص آسیب، درصد آسیب و موقعیت آن فرض می شود. سپس، با فرض محدود بودن اطلاعات ارتعاشی، با استفاده از روش بهینه یابی و تعریف تابع هدف برای عضو خمشی محوری پایه پل، مقدار متغیر (درصد کاهش سختی) به دست می آید.
    با توجه به خطی در نظر گرفتن آسیب در حد پوسته پوسته شدن بتن، و با استفاده از روش بهینه یابی خطی به روش سیمپلکس، حداقل میزان خطای ایجاد شده در سه حالت مورد بررسی، مقادیر 7/0، 1/0 و 45/1 درصد (اکثر مواقع سه رابطه) به دست آمد که بیانگر انطباق خوب بین نتایج روش پیشنهادی و مقادیر اولیه می باشد. برای صحت سنجی مدل‏سازی، از یک نمونه آزمایشگاهی استفاده شد. بررسی نتایج آزمایشگاهی و تحلیلی نشان می دهد که روش پیشنهادی برای شناسایی آسیب در پایه پل‏های بتن آرمه، با دقت زیادی می‏تواند استفاده شود.
    کلیدواژگان: شناسایی آسیب، روش بهینه یابی، ارتعاش محیطی، پایه پل بتن آرمه
  • امیر کاووسی، جواد صائبی صفحات 61-72
    تثبیت خاک روشی متداول است که توسط مهندسین به منظور ارتقاء خصوصیات خاک با استفاده از انواع مواد تثبیت کننده مورد اجرا قرار می گیرد. علاوه بر کاربرد مواد تثبیتی متعارف نظیر سیمان و آهک، استفاده از الیاف طبیعی از دیرباز به عنوان روشی موثر در بهبود خواص فیزیکی خاک بکار گرفته شده است. در این تحقیق به بررسی اثر استفاده توامان استفاده از الیاف درخت خرما و سیمان در خاک نامرغوب ساحلی جزیره قشم پرداخته شده است. سیمان به عنوان ماده اصلی تثبیت کننده و الیاف درخت خرما به عنوان بهبود دهنده خصوصیات مقاومت کششی خاک بکار گرفته شده است. الیاف نخل بافتی رشته ای داشته که در مناطق جنوبی کشور فراوان بوده و پارامترهایی از جمله دوام، وزن مخصوص کم، ظرفیت کششی و مقاومت نسبی بالا در مقابل زوال دارد. نمونه های آزمایشگاهی از مخلوط خاک ساحلی حاوی درصدهای مختلف الیاف (5/0 و 1 درصد) و مقدار معینی سیمان تهیه و تحت آزمایش تراکم قرار گرفت. آزمایش های مقاومت کششی غیرمستقیم(ITS)، مقاومت فشاری محصورنشده(UCS) روی دو سری از این نمونه ها با دوره های زمانی عمل آوری 7 و 28 روزه انجام شدند. همچنین آزمایش نسبت باربری کالیفرنیا (CBR) روی نمونه های عمل آوری شده 7 و 28 روزه و در شرایط رطوبت بهینه و اشباع انجام و با نتایج دو آزمایش فوق مورد مقایسه قرار گرفت. افزودن الیاف، با توجه به ثابت بودن درصد سیمان، موجب کاهش حداکثر چگالی خشک خاک و همچنین افزایش رطوبت بهینه تراکم شد. نمونه تثبیت شده حاوی 5/0% الیاف، بیشترین مقاومت فشاری را با اختلاف کم نسبت به سایر نمونه ها داشت. نتایج آزمایش ITS نشان دهنده افزایش بیش از 48 درصدی مقاومت کششی نمونه های حاوی 5/0% الیاف با عمل آوری 28 روزه است. همچنین بکارگیری مقادیر 5/0 و 1 درصد الیاف در خاک، موجب ارتقاء مقادیر CBR به میزان قابل توجهی هم در نمونه های اشباع و هم در نمونه های با رطوبت بهینه شد.
    کلیدواژگان: تثبیت خاک، سیمان، الیاف نخل خرما
  • حامد جاودانیان، عبدالحسین حداد، علیرضا میرنژاد صفحات 73-93
    طراحی ابنیه فنی و زیرساخت های شهری، از جمله سیستم های حمل و نقل، نیازمند تخمین اولیه ی پارامترهای ژئوتکنیک می باشند. از این رو، ارزیابی دقیق خصوصیات مهندسی نهشته های خاکی بر اساس تحیقات ژئوتکنیک در نواحی مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این مطالعه، برآورد خصوصیات بستر خاکی و به دنبال آن ایجاد یک بانک اطلاعات ژئوتکنیک برای گستره ی شهر سمنان می باشد. بدین منظور، اطلاعات وسیعی از 110 گمانه ی ژئوتکنیک گردآوری شده است. علاوه بر تحلیل آماری نتایج، با استفاده از روش درون‏یابی آماری کریجینگ و به کمک برنامه ی ArcGIS اقدام به ارزیابی پارامترهای فیزیکی و مکانیکی بستر خاکی در نواحی مختلف گستره ی شهر سمنان شده است. تهیه چنین سیستم اطلاعات پایه ای، ضمن اینکه قابلیت تکمیل و به روز شدن را دارا می باشد، می تواند شرایط تخمین بهتر پارامترهای ژئوتکنیک در نواحی مورد مطالعه را فراهم آورد. پارامترهای زاویه اصطکاک داخلی، چسبندگی، دانسیته و درصد رطوبت خاک با استفاده از روش درون‏یابی آماری ارزیابی شد. در نهایت، بر اساس نتایج حاصل، وضعیت زمین در نواحی مختلف گستره ی مورد مطالعه تشریح شد.
    کلیدواژگان: پارامترهای فیزیکی و مکانیکی خاک، گمانه ژئوتکنیک، ArcGIS، سمنان
  • محسن ابوطالبی اصفهانی، احمد گلی خوراسگانی، امین رحیمی پردنجانی صفحات 93-110
    مسیرهای در معرض بارش برف و باران با احتمال یخ زدگی، به دلیل امکان بهره‏برداری از مسیر و عدم آسیب دیدگی سازه ای، لازم است یخ زدایی شوند. عدم نگهداری و یخ زدایی منجر به تورم رویه، ترک های انقباضی، گسترش ترک های موجود، جدا شدن لایه های روسازی از یکدیگر و در برخی موارد جدایی دانه ها می شود. از مواد یخ زدا و ضدیخ مایع قابل استفاده می توان کلرید کلسیم، کلرید منیزیم، کلرید سدیم و اوره را نام برد. در مصرف مواد فوق، علاوه بر جنبه های زیستی و اقتصادی، جنبه های آسیب دیدگی رویه آسفالتی ناشی از در مجاورت قرار گرفتن با این مواد را نیز باید ارزیابی کرد. هدف این پژوهش، بررسی آزمایشگاهی تاثیر استفاده از مواد فوق بر مقاومت مخلوط آسفالتی است. بدین منظور، نمونه های ساخته شده طبق استاندارد AASHTO T283 عمل‏آوری شده و تحت آزمایش های استقامت مارشال، مقاومت کششی و مدول برجهندگی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که یخ زدایی با محلول کلرید کلسیم در آزمایش استقامت مارشال، محلول کلرید کلسیم و اوره در آزمایش مقاومت کششی و اوره در آزمایش مدول برجهندگی کمترین اثر منفی را دارد. همچنین، قرار داشتن مخلوط در مجاورت آب خالص و سیکل ذوب- یخ، بیشترین اثر منفی را بر نمونه های آزمایشگاهی دارد که لزوم نگهداری صحیح و استفاده از مواد ضدیخ و یخ زدا را تایید و تاکید می کند. بنابراین، با توجه به تاثیرات منفی زیست محیطی، دمای موثر، قیمت مواد و نتایج آزمایش‏های این پژوهش، در مناطقی که دما بین صفر تا 10- و یا بین 10- تا 20- و یا کمتر از 20- درجه سلسیوس می باشد می توان به ترتیب از اوره، کلرید منیزیم و کلرید کلسیم به‏عنوان ماده یخ زدا استفاده کرد تا کمترین خسارت به رویه آسفالتی وارد شود.
    کلیدواژگان: استحکام مارشال، مقاومت کششی، مدول برجهندگی، آسفالت گرم
  • غلامرضا نوری، سید مجید حسینی پویا، علی معصومی صفحات 109-125
    امروزه استفاده از پل های با سیستم سازه ای پایه‏دیواری در بزرگراه های شهری و آزادراه ها بسیار متداول گشته است. دلیل جذابیت این سیستم، محدودیت فضا، خصوصا در ساخت وساز شهری، و جنبه های معماری منظر است. از نظر سازه ای، پایه این پل ها در انواع تک دیوار و چند دیوار طراحی می شود. در این مطالعه، رفتار غیرخطی این پل ها با استفاده از روش پایه به پایه و تحلیل استاتیک غیرخطی با استفاده از نرم افزار SAP2000 مورد مقایسه قرار گرفت و حاصل ضرب ضریب اضافه مقاومت و ضریب شکل پذیری به عنوان شاخص عملکرد غیرخطی در نظر گرفته شد. برای این منظور، با یک طول دیوار مورد نیاز برای طرح لرزه ای، چهار حالت تحلیل برای یک پایه (پایه با چهار، سه، دو و یک دیوار) در نظر گرفته شده است. در تمام تحلیل ها، اثر شالوده و اندرکنش خاک بستر و شالوده لحاظ گردیده است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که با کاهش تعداد دیوارها در پایه از چهار دیوار به یک دیوار، در عین ثابت ماندن مقاومت، از حاصل ضرب ضرایب اضافه مقاومت و شکل پذیری پایه حدود 33% کاسته می شود. از این رو، به نظر می رسد که می بایست از به‏کار بردن المان پایه تک‏دیوار که مرسوم گشته‍است، خودداری شده و از پل های با پایه چنددیواری بجای تک‏دیواری استفاده شود.
    کلیدواژگان: پل، پایه دیواری، مفصل برشی، شکل پذیری، اضافه مقاومت
|
  • Saeed Hesami, Ebrahim Hesami, Mohammad Gholi Pour Goodarzi Pages 1-22
    Asphalt concrete is a self-healing material which can repair damages automatically when it is exposed to rest periods. Healing of an asphalt concrete is the recovery of its stiffness and strength due to closure of the internal cracks. Nevertheless¡ healing rate in ambient temperature¡ especially at low temperature¡ is slow and traffic circulation can''t be closed during reaching sufficient healing. Furthermore¡ self-healing of asphalt concrete is much dependent on temperature and pavement healing will increase at high temperatures. In this research¡ microwave heating was used in order to increase asphalt concrete self-healing capacity through temperature increase. Varying amounts of carbon fiber and steel wool were added to the asphalt mixture to increase thermal efficiency by microwave heating. According to the results of type and optimum wool percent test¡ it was observed that samples with carbon fibers have better efficiency compared to other mixtures with steel wool. Also¡ optimum carbon fiber percent was obtained as 0.2% of mixture''s total mass. Moreover¡ in order to investigate self-healing process in asphalt mixture¡ fatigue life test¡ Cantabro durability test and indirect tensile test were conducted on the samples. Test results showed that heating causes an increase in healing rate of fatigue life and tensile strength and failure samples can recover part of their lost properties. Also¡ healing rate increases with temperature rise¡ as well. Also¡ it was revealed that heating should not be applied very late. Cantabro durability test results showed if heating is applied between the rotations¡ aggregate separation will be reduced because of increasing cohesion between bitumen and aggregates.
    Keywords: Self, healing, Microwave heating, Asphalt mixture, Carbon fiber, Steel wool
  • Sajjad Masoudi, Mehdi Abtahi, Ahmad Goli Pages 23-42
    Due to sustainable development, environmental concerns caused by air pollution, expansion of development projects, and limitations of mineral aggregates, reduction of construction temperature of asphalt mixtures and use of secondary materials as substitute for aggregate materials is inevitable. In this research, long-term performance of warm asphalt mixtures containing steel slag was investigated. Limestone aggregates and steel slag of Electric Arc Furnace (EAF) were the main materials and Sasobit was used as an additive in manufacturing warm asphalt mixtures. Using 1.5% Sasobit, with respect to bitumen’s weight, decreased temperature of the asphalt mixtures by 20 °C. In order to simulate short-term and long-term aging of asphalt samples, AASHTO R35 and AASHTO R30 standards were used. Sasobit was mixed with asphalt by conventional mixer and high-shear mixer. Traditional and SHRP tests conducted on mixtures indicated that Sasobit is insensitive to mixing conditions. Performance of asphalt samples was evaluated by Marshall stability test, resilient modulus test, indirect tensile strength test, moisture susceptibility test and dynamic creep test. Finally, quantitative growth of the results for each sample, with respect to hot calcareous asphalt mixture, was presented. In general, using slag as calcareous substitute caused higher aging of asphalt mixtures. Also, hot asphalt samples, as compared to warm asphalt mixtures, were more sensitive to aging. As warm asphalt mixtures containing EAF steel slag, with respect to other asphalt mixtures, have shown long-term and short-term performance, therefore, they are recommendable.
    Keywords: warm mix asphalt, Sasobit, Steel slag, Aging, Long term performance
  • Soroush Safakhah, Ali Kheiroddin, Seyyed Mehdi Zahrayi, Hossein Rohami Pages 43-61
    The vibrations applied to bridges during their normal operation conditions can be defined as ambient vibrations. These vibrations include the effects of traffic, wind and other low excitations imposed to the structure. Detection and evaluation of the location and dimensions of the damages are accounted as one of the most important stages for structural maintenance. These damages may often occur due to ignorance of standard clauses during structural design, neglecting proper construction regulations, high age of the structure and improper structural maintenance. Using a simple and classic method for damage detection in bridge piers can be significantly efficient. Nowadays, metaheuristic algorithms are widely used in structures. Although in this study, it is aimed to use only mathematical and classic methods of optimization, which imply better physical understanding, however in this paper, a new method based on inverse problem, is proposed to detect ambient damages in bridge piers. In this proposed method, firstly the damage percentage and its location are assumed based on a typical damage scenario. Then, assuming lack of sufficient vibration data, the variable (stiffness degradation percentage) is defined using optimization method and introducing objective function for axial flexural member of the bridge pier. Assuming linear damage up to spalling of the concrete, the errors at three modes using linear optimization simplex method are revealed 0.7, 0.1 and 1.45 percent (mostly three equations). The obtained results showed good agreement with the initial values. Also, results of an experiment are used to validate the models. Evaluation of the experimental and analytical results showed that the proposed method for damage detection of RC bridge piers can be precisely applied
    Keywords: Damage detection, optimization method, ambient vibration, RC bridge pier
  • Amir Kavusi, Javad Saebi Pages 61-72
    Soil stabilization is an effective method employed in order to improve soil properties, using different stabilization agents. As well using fibers as reinforcement of weak soils which generally have no tension and low bearing capacity is a well-known method. This study has investigated simultaneously using of palm date fibers and cement in order to improve the key characteristics of a specific soil type in Qeshm island. Cement was used as the main soil stabilizer and palm date fibers were included in soil composite as a reinforcing elements. The palm fibers in date production have filament texture with special properties such as: low cost, plenitude in the region, durability, light weight, tension capacity and relative strength against deterioration. In this study, test specimens, with a fixed cement content (6%), were fabricated including different fiber content (%0.5 and %1.0). The specimens were cured 7 and 28 days and were immersed in water for four hours prior to indirect tensile strength (ITS) and unconfined compressive strength (UCS) tests. As well, CBR specimens were cured (7 and 28 days) and tested in both optimum water content and saturated conditions. Compaction tests results shows that increasing fiber content in soil result in decrease of maximum dry density and increase of optimum moisture content. ITS and UCS results shows the most improvement in tensile strength (almost %48) and compressive strength, for %0.5 fiber inclusion. CBR test results shows that CBR values has increased with increase in fiber content in the soil.
    Keywords: Soil stabilization, Cement, Palm date fiber
  • Hamed Javdanian, Abdolhossein Haddad, Alireza Mirnezhad Pages 73-93
    Design of technical buildings and urban infrastructures, like transportation systems, requires preliminary estimates of geotechnical parameters. Thus, it is very important to prepare detailed engineering properties of soil deposits in different areas based on geotechnical investigations. This study aims to evaluate soil properties followed by a geotechnical database for Semnan City, Iran. For this purpose, wide information was collected from 110 geotechnical boreholes. In addition to the statistical analysis of the collected tests results, physical and mechanical soil parameters of Semnan City were zoned using kriging statistical interpolation method by ArcGIS software. Preparation of such basic information, while having the ability to be completed and updated, can provide the conditions for better estimation of geotechnical parameters in the studied region. The internal friction angle, cohesion, density and soil moisture content parameters were zoned using statistical interpolation method. Finally, based on the carried out zonation, ground conditions in different areas of the studied region were described
    Keywords: Physical, mechanical soil properties, Geotechnical borehole, ArcGIS, Semnan
  • Mohsen Aboutalebi Esfahani, Ahmad Goli, Amin Rahimipordanjani Pages 93-110
    The routes exposed to snow and rain, with a chance of freezing, need de-icing due to the possibility of exploitation of the route and protection against structural damage. Lack of maintenance and de-icing leads to swelling of the surface, contractile cracks, expansion of existing cracks, separation of the pavement layers and in some cases separation of the grains. Calcium chloride, magnesium chloride, sodium chloride and urea can be used as de-icing and liquid anti-icing materials. In using the above materials, in addition to the ecological and economical aspects, damages caused to asphalt surface due to the close contact with these materials should be evaluated. The aim of this study was laboratory investigation of the effect of using the above materials on asphaltic-mixture resistance. For this purpose, the prepared samples were cured according to AASHTO T283 and tested for Marshal stability, tensile strength and resilient modulus. Results indicated that deicing with calcium chloride solution in Marshal stability test, calcium chloride and urea solution in tensile strength test, and urea in resilient modulus test has the lowest negative effect. Also, since the mixture is in close contact with pure water and freeze-thaw cycle, it has the highest negative effct on the laboratory samples and this approves and emphasizes the need for proper maintenance and use of anti-icing and de-icing materials. Therefore, considering the negative ecological effects, effective temperature, price of the materials and results of this research, in areas where the temperature is 0 to -10, or -10 to -20 or lower than -20 °C, then urea, magnesium chloride and calcium chloride can be used as de-icing material, respectively, to have the lowest damages to asphalt pavement.
    Keywords: Marshal stability, Tensile strength, Resilient modulus, warm mix asphalt
  • Gholamreza Nouri, Seyed Majid Hosseini, Ali Massumi Pages 109-125
    Nowadays, the use of bridges with wall-piers is common in urban highways and freeways. The limitations of space, particularly in urban constructions, and the landscape architectural aspects are the main reasons that this system is being interesting. These bridges are structurally designed in various types of single-wall and multi-wall piers. Nonlinear performance of piers was investigated using pier by pier method as well as the pushover analysis by SAP2000 software. Considering one length of wall required for seismic design, four cases including pier with four, three, two, and one-wall were studied in this analysis. The effects of foundation and soil-foundation interaction were considered in all the analyses. The results demonstrated that efficiency of pier is being reduced to about 33% by reducing the number of walls from four to one-wall in the pier, regardless of the constant strength. Thus, it is recommended to apply multi-wall pier system rather than single-wall pier in bridges.
    Keywords: Bridge, Wall pier, Shear hinge, Ductility factor, Strength factor